Tyro oro oazė biure

Augalas biure – neatsiejamas interjero akcentas, atliekantis ne tik estetinę funkciją, bet turintis ir realios praktinės naudos. Neigiamas įstaigos aplinkos ir technologijų poveikis darbuotojui ar klientui gali būti sumažintas tinkamai parinkus ir išdėliojus augalus.

UAB „Fitozona“ kiekviename biure racionaliai ir originaliai suprojektuos augalų oazes bei rūpinsis jų priežiūra. „Žalieji kampeliai“ teigiamai ir raminamai veikia darbuotojus, todėl tai viena lengviausiai įgyvendinamų ir mažai kainuojančių darbuotojų motyvacijos didinimo priemonių.

NASA tyrimai įrodė, jog augalai – pats efektyviausias natūralus filtras, iš patalpų išvalantis daugiau kaip 300 kenksmingų elementų. Statybinės medžiagos: fanera, drožlių plokštės, dažai, taip pat kilimai, baldai, dauginimo aparatai ir kompiuteriai skleidžia formaldehidą ir kitas kenksmingas medžiagas. Išspręsti šią problemą ir pagerinti oro kokybę galima tinkamai panaudojus augalus.

Parenkant augalą ir pritaikant jį interjere reikia atkreipti dėmesį į vietą, drėgmės santykį, šviesą, augimo sąlygas. Tačiau svarbiausi elementai yra augalo rūšis ir indas, kuriame jis bus auginamas. Aplinkai visiškai nenaudingi kaktusai, jukos, todėl patariama auginti tropinius augalus – fikusus, dracenas, hovėjas, Fosterio tulpes/fosterianas. Naujausia mados tendencija – bambukai. Indas neturi užgožti augalo. Naudojami vienos – sidabro, metalo, juodos – spalvos indai, pagaminti iš plastiko, keramikos ar nerūdijančio plieno. Svarbiausias akcentas – paprasta forma.

Dėl laiko, kurį darbuotojai praleidžia uždarose patalpose, vidaus oro užterštumas labiau pavojingas sveikatai nei išorės. ,,Sergančių pastatų sindromas“ – minėtųjų priežasčių sukeltas pastarojo meto reiškinys. Oslo žemės ūkio universiteto specialistų atlikti tyrimai įrodė, jog uždarose patalpose suprojektavus augalų oazes 20 proc. sumažėja nuovargis, 45 proc. – galvos ir 35 proc. – gerklės skausmas. Taip pat 40 proc. mažiau kosima ir 25 proc. mažiau sausėja veido oda.

Santykinio drėgnumo kontrolė labai svarbi patalpų terminiam komfortui užtikrinti. Tai ypač aktualu žiemą. Per savo lapus į aplinką išskirdami drėgmę, augalai padidina patalpų šilumą. Šis drėgmės kiekis priklauso nuo augalo rūšies, temperatūros, šviesos lygio. Įstaigų vėdinimo sistema ir augalai gali labai pagerinti patalpų santykinį drėgnumą.

Psichologų duomenimis, žmonės dažniau renkasi vietas, kuriose vyrauja gyva gamta, o ne urbanistika. Patalpų interjeras – ne išimtis. Užtikrinant biurų ar įstaigų estetinį patrauklumą, kartu sukuriamas ir emocinis komfortas, turintis didelę reikšmę darbo bei paslaugų kokybei. Švarus vidaus patalpų oras gerina darbo kokybę, apšvietimą, mažina vibraciją, darbo krūvį bei triukšmą. Augalai padeda darbuotojams įveikti stresą ir padidina darbo našumą.

yra Kita
Išvaizdi ir tvarkinga aplinka