Urbanistinis forumas - nebe už kalnų

Nors tradicinis Lietuvos urbanistinis forumas vyks rudenį, spalio pabaigoje, jam jau pradedama ruoštis. Kaip sakė Aplinkos ministerijos Teritorijų planavimo, urbanistikos ir architektūros departamento direktorius Marius Narmontas, šį, jau septintąjį, forumą pasiūlyta organizuoti kartu su Kauno architektūros festivalio „KAFe 2013“ renginiais.

Festivalio „KAFe 2013“ metu bus rengiamos parodos, seminarai, o spalio 24-25 d. kviečiama tarptautinė mokslinė konferencija ,,Ekologiška architektūra 2013”. Jos tikslas – aptarti, kaip architektai ir aplinkos formuotojai taiko darnaus vystymosi principus ir ekologinio projektavimo nuostatas, pasidalyti Lietuvos patirtimi su užsienio šalių mokslininkais, nustatyti ekologinio projektavimo ir aplinkos formavimo estetinius ir technologinius ypatumus pagal mūsų krašto klimato sąlygas, sociokultūrines ir kitas ypatybes. Pagrindinės šios konferencijos temos – miestų centrų atgaivinimas, miestas ir vanduo, kraštovaizdis ir vanduo. VII urbanistiniame forume kviečiami aktyviai dalyvauti šalies savivaldybių administracijų vyriausieji architektai ir pasidalyti patirtimi minėtosiomis temomis.

Urbanistikos forumus Aplinkos ministerija rengia kartu su partneriais. Tarp jų buvo Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijos ir Klaipėdos universitetai, Lietuvos nekilnojamo turto plėtros asociacija, Lietuvos architektų sąjunga, Lietuvos statybininkų asociacija ir kt. Forumuose paprastai dalyvauja apie du tris šimtus specialistų – valstybės ir savivaldybių institucijų tarnautojai, architektai, teritorijų planavimo, nekilnojamojo turto ir statybos specialistai, projektuotojai.

Pastaraisiais metais po kiekvieno forumo jo medžiaga išleidžiama atskiru leidiniu. Elektroninė jo versija skelbiama Aplinkos ministerijos tinklalapyje http://www.am.lt/VI/files/File/Urbanistinis%20forumas%20tinklalapiui%20WEB.pdf.

yra Kita
Urbanistinis forumas – dėmesys Lietuvos miestų plėtrai