Vandens ir nuotekų valymo įrenginiai – kokybiškam gyvenimui

Statant individualų gyvenamąjį namą ar jų grupes atokiau nuo centrinių gyvenviečių, kur nėra vandens gerinimo įrenginių ir centralizuotos nuotekų valymo sistemos, ši problema tampa viena opiausių − tenka montuoti specialius įrenginius. Kad gyvenimo sąlygos būtų komfortiškos, neužtenka tik turėti vandens – reikia pasirūpinti ir jo kokybe. Specialistų teigimu, mūsų šalyje vanduo dažnai nėra tinkamos kokybės, jame daug ištirpusių cheminių medžiagų, o kai kurios jų − kenksmingos sveikatai ar tiesiog blogina vandens skonį. Dažnai gręžinio vanduo ar vanduo iš miesto vandentiekio būna užterštas, neatitinka higienos normų reikalavimų − geležies kiekis, kitų ištirpusių medžiagų koncentracija viršija nustatytas normas. O juk nuo vandens priklauso ne tik mūsų savijauta, bet ir sveikata. Todėl vandens bei nuotekų valymo įrenginių rinką nuolat papildo nauji, vieni už kitus kokybiškesni produktai.

UAB „Senasis akvedukas“, vienos moderniausių šios srities įmonių Lietuvoje, specialistai siūlo vandens gerinimo įrenginių parinkimo, montavimo, garantinės ir pogarantinės priežiūros paslaugas, vidaus ir lauko baseinus, hidromasažinius baseinus (SPA), jų montavimą, priežiūrą, tvenkinių bei fontanų įrengimą, atlieka vandens kokybės tyrimus, konsultuoja.
2005 m. įmonei įteiktas Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos atestatas − teisė projektuoti ir atlikti statybos darbus ypatinguose statiniuose. 2006 m. įmonėje įdiegtos kokybės vadybos ISO 9001:2000 bei aplinkosaugos ISO 14001:2004 sistemos – vandens gerinimo įrenginių, nuotekų valymo įrenginių, baseinų, fontanų montavimo ir priežiūros, inžinerinių ir technologinių sprendimų ir konsultacijų srityse. Bendrovė taip pat yra Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos narė. Tarp bendrovės partnerių užsienyje – geriausi Danijos, Belgijos, Čekijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Kanados ir JAV gamintojai. Kvalifikuotibendrovės specialistai visuomet pasirengę optimaliai spręsti kilusius techninius klausimus.

Tyro vandens garantai

UAB „Senasis akvedukas“ Lietuvos vandens valymo įrenginių rinkai taip pat siūlo buitines, komercines ir pramonines vandens gerinimo sistemas. Tai automatiniai mechaninio valymo, geležies šalinimo, kalkių šalinimo (minkštinimo) filtraibei kiti įrenginiai.
 
Valant vandenį mechaniniu būdu, montuojami filtraisukeičiamomis polipropileninių siūlių, plaunamomis kvarcitinėmis, polifosfatinėmis, aktyviosios anglies ar kombinuotomis skaidrinimo ir aktyviosios anglies kasetėmis arba automatiniai filtrai,užpildyti specialiu įvairių frakcijų smėliu ar nerūdijančio plieno tinkleliu, surenkančiu mechanines priemaišas. Mechaniškai valantys filtraiapsaugoirkitų tipų filtrus:palengvinajų darbą ir pagerina išvalymo kokybę. Šaltam ir karštam vandeniui skirti mechaninio valymo filtrai pašalina smėlį, molį, rūdis, dumblą ir įvairias mechanines priemaišas. Kasetiniai įvairaus tankumo filtraiįrengiami vandentiekio įvade bute, po virtuvės kriaukle, prieš skalbimo mašiną. Jie lengvai parenkami, paprastai prižiūrimi. Filtrai pailgina santechnikos įrenginių bei kitų buitinių prietaisų naudojimo laiką.
 
Tačiau mechaninio valymo filtrainepašalina vandenyje ištirpusios ir todėl nepastebimos geležies, dėl kurios paruduoja santechnikos prietaisų paviršiai, skalbiniai, genda maišytuvai. Namo vandentiekio įvade sumontuoti automatiniai filtraisulaikytas rūdis ir priemaišas periodiškai išplauna į kanalizaciją. Taip filtraiautomatiškai išsivalo ir toliau veikia.
 
Požeminiame vandenyje yra ištirpusių mineralinių medžiagų, kenkiančių ne tik sveikatai, bet ir įvairiems įrenginiams: vandens šildymo katilams, virduliams, indams. Kalkėms šalinti naudojami kalkių šalinimo (minkštinimo) filtrai, automatiškai regeneruojami pagal suvartotą vandens kiekį ir nustatytą laiką valdiklyje, arba filtrai su rankine regeneracija, montuojami prieš vandens šildymo katilus ir skalbimo mašinas.
 
Atvirkštinio osmoso geriamojo vandens sistema – itin aukštos kokybės vandens ruošimo sistema, dažniausiai taikoma maisto pramonės įmonėse, medicinos bei aukštųjų technologijų įstaigose. Sistema patikimai apsaugo organizmą nuo vandenyje ištirpusių cheminių medžiagų, nitratų, nitritų, sunkiųjų metalų, druskų, pesticidų, chloro ar jo junginių, bakterijų ir kitų sveikatai kenksmingų organinių priemaišų bei įvairių nešvarumų. Ji visiškai automatizuota, veikia be elektros maitinimo ir išsiskiria nesudėtingu, greitu montavimu, paprastu naudojimu ir kopaktiškumu − telpa virtuvėje po kriaukle arba ant laboratorinio stalo. Elegantiškas chromuotas sistemos čiaupas skirtas itin švariam vandeniui.

Biologiniai nuotekų valymo įrenginiai

UAB „Senasis akvedukas“ specialistų įsitikinimu, renkantis valymo įrenginių sistemą patartina kreiptis į specialistus. Jų teigimu, vieną racionaliausių sprendimų privačių namų savininkams, užsakovams ir rangovams šiandien siūlo čekų bendrovė „ASIO spol. sr. o.“, veiklą pradėjusi 1993 m. Čekijos įmonė bendradarbiauja su garsiausių Europos mokslinių institutų specialistais, o jų sukurtas naujoves nuolat pritaiko kuriant naujus nuotekų valymo įrenginius, naftos gaudykles bei paviršinius nuotekų valymo įrenginius. Įmonei suteiktas ISO 9001 sertifikatas, o jos gaminamais įrenginiais prekiaujama keturiolikoje Europos Sąjungos šalių. UAB „Senasis akvedukas“ atstovauti čekų gamintojams pasirinko neatsitiktinai − šios šalies teritorijoje dar tarybiniais laikais viena prioritetinių pramonės šakų buvo nuotekų valymo įrenginių gamyba. Šioje srityje čekai ir šiandien laikomi vienais geriausių Europoje. Šiandien mūsų šalies rinkai „ASIO spol. sr. o.“ siūlo biologinio valymo įrenginius, skirtus 5–150 GE (gyventojų ekvivalentas), ir didesnę įrangą.
 
„VARIOcopm K“ (5–25 GE), sukurtas kaip nedidelis nuotekų valymo įrenginys, skirtas gyvenamiesiems namams ir jų grupėms, nedideliems pramoniniams statiniams, viešbučiams bei kavinėms. Tai paprastas, modernios konstrukcijos, stacionarus technologinis įrenginys. Gamybos metu taikytos patikrintos technologinės naujovės ir metodai šiam įrenginiui suteikia aukštą technologinį patikimumą bei lengvą ir paprastą naudojimą. Įrenginio išlyginimo ir subalansavimo tūriai ir plotai, pritaikyta bioplėvelių technologija užtikrina nepriekaištingą įrenginio darbą esant debito svyravimams ar teršalų koncentracijos pokyčiams.
„VARIOcopm K“ montuojamas duobėje ant betoninio pagrindo. Nedidelis šio valymo įrenginio svoris leidžia lengvai gabenti ir montuoti įrenginį be specialaus transporto. Įrenginį sujungus su kanalizacijos sistema, jis uždengiamas specialiu dangčiu. Jeigu montuojamas ten, kur padidinta grunto apkrova, būtina naudoti įrenginį su dvigubomis sienomis. Ertmė tarp vidinės ir išorinės sienelės užpildoma betonu. Tam įrenginio sienelių ertmėje montuojami atitinkami tvirtinimo elementai su armatūra.
 
„VARIOcopm K“ siūlomas visiškai sukomplektuotas, todėl jokių papildomų darbų (išskyrus statybinius ir reguliavimo) atlikti nereikia. Įrenginio kameroje esantis aeratorius (difuzorius) tiekia orą ir maišo nuotekas. Orapūtė (reikalinga orui į įrenginį paduoti) montuojama artimiausiame pastate arba šalia įrenginio sandarioje talpoje ir sujungiama su aeratoriumi lanksčia žarna. Įrenginio nuotekų įvedimo ir ištekėjimo antgaliai pagaminti iš standartinių atvamzdžių. Visos įrenginio dalys lengvai pasiekiamos, stebėjimo šachta yra standartinių dydžių – 800 ir 1 000 mm.Iš šios šachtos nesunku stebėti įrenginio veikimą, persijungimą į ekonominį režimą. Atsukus keturis varžtus ir atidarius papildomą dangtį iš pirminio nusodintuvo pašalinami plaukiantys nešmenys ir perteklinis aktyvusis dumblas.
 
Biologiniai nuotekų valymo įrenginiai „AS-VARIOcomp N“ sėkmingai pratęsė tipinių valymo įrenginių seriją. Jų pranašumai: stabiliai veikia, reaguoja į teršalų koncentracijos pokyčius ir paros debito svyravimus, pritaikyti vietinėms sąlygoms, paprastos konstrukcijos, atsparūs. Pateiktus tipinius nuotekų valymo įrenginius galima naudoti 30–150 GE, o jei prireikia didesnių įrenginių, juos galima tiesiog sujungti (pvz., įrenginys 200 GE surenkamas iš dviejų įrenginių po 100 GE). „AS-VARIOcomp N“ teikiami dviejų tipų. Įrenginiai gali būti komplektuojami su fosforo šalinimo įranga ir be jos. Nuotekos į tokį valymo įrenginį patenka gravitacijos būdu.
 
UAB „Senasis Akvedukas“ suteikta teisė projektuoti bei montuoti ir didesnius įrenginius (išvalančius iki 2 000 m³ per parą), kurie projektuojami individualiai, atsižvelgiant į užsakovo sąlygas bei reikalavimus. Įmonės siūloma produkcija atitinka visus Lietuvoje nuotekų valymo įrenginiams keliamus reikalavimus.
 
Bendrovės specialistai visuomet pasiruošę suteikti reikiamos informacijos apie biologinius nuotekų valymo įrenginius bei padėti pasirinkti tinkamiausią sprendimą. „Senasis akvedukas“ gali pasiūlyti ne vien standartinius (iš anksto sukomplektuotus) biologinius valymo įrenginius, bet ir padėti išspręsti nuotekų valymo problemas nestandartiniuose (didesniuose) objektuose.
yra Kita
Vandens filtrai - kokybiškos buities garantas