Vilniuje per tris mėnesius sutvarkyta 10 gatvių

Vilniuje per tris mėnesius sutvarkyta 10 gatvių, kuriose, išskyrus Šventaragio gatve, visiškai atnaujintas ir transporto eismas, teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai.

Šventaragio gatvėje nuo antradienio atnaujintas viešojo transporto eismas – senąją trasa pradėjo važiuoti 10, 11 ir 33 autobusai, o automobilių eismą numatoma atnaujinti artimiausiu metu.

Anot savivaldybės, Vilniuje tvarkant gatves ištisinio asfaltavimo būdu sutvarkyta 3,8 km gatvių, rekonstruota ne tik Šventaragio gatvė, bet sutvarkytos ir Švitrigailos, Jasinskio, Tumo Vaižganto, Goštauto, Pamėnkalnio, Pylimo, Parodų gatvės, Kalvarijų g. atkarpa nuo Žaliojo tilto iki Konstitucijos prospekto bei atnaujintas Konstitucijos pr. – Geležinio Vilko žiedas.

„Gatvės buvo tvarkomos apie 3 mėnesius. Visus darbus teko atidėti dėl užsitęsusios žiemos, tačiau dirbant visą parą – tiek dienomis, tiek naktimis – darbininkai juos sugebėjo atlikti laiku ir šiuo metu mieste liko nesutvarkyti tik du objektai – Švitrigailos ir Pamėnkalnio gatvės“, – rašoma pranešime spaudai.

Iš visų tvarkytų gatvių, anot savivaldybės, ilgiausia buvo Švitrigailos. Ji siekia daugiau nei 1 km. Be to, kartu su gatvės asfaltavimu buvo sutvarkyti ir šaligatviai bei kelio bortai. Kaip ir Pamėnkalnio gatvėje, kur tvarkoma 0,73 km gatvės, darbus planuojama šiuose dviejuose objektuose užbaigti šią savaitę. Pasak darbininkų, liko atlikti tik paskutinius kosmetinius darbus – pabaigti tvarkyti šaligatvius, atnaujinti gatvių žymėjimą.
yra Kita
Vilniuje pastatytas pirmasis A energinės klasės daugiabutis