„Vimec“ sprendimai architektūriniams barjerams šalinti

Neįgaliųjų bei senyvo amžiaus žmonių integravimas į visuomenę ir jų mobilumo sprendimas šiandien laikomas viena opiausių Europos problemų. Viešuosiuose ir komerciniuose pastatuose šie žmonės turi laisvai judėti ir naudotis visomis lankytojams skirtomis patalpomis.

 
Todėl šiandien UAB „Barduva“ Lietuvos rinkai gali pasiūlyti daug gerų šios problemos sprendimų. „Barduva“ atstovauja italų bendrovei „Vimec“, kuri yra viena žymiausių pasaulyje. Ši bendrovė gamina įvairius stacionarius liftus, hidraulinius žirklinius platforminius keltuvus, vertikaliai arba nuožulniai virš laiptų keliančius žmones invalidų vežimėliuose (ar be jų), bei kitą įrangą.

Vertikalus platforminis liftas

UAB „Barduva“ specialistų teigimu, daug bendrovės „Vimec“ sprendimų labai priklauso nuo objekto specifikos. Projektuojant pastatą racionaliausia iš anksto numatyti vietą vertikaliam platforminiam liftui, kuris būtų skirtas specialiai žmonėms su negalia („Vimec“ liftai E06, E08, keliantys į 11,3 m aukštį, arba žirkliniai keltuvai A20, A21, keliantys į 0,5–2 m aukštį). Liftas gali būti montuojamas mūro ar stiklo šachtoje patalpos viduje arba pastato išorėje kaip atraminė stiklo ir metalo konstrukcija. Liftas mūro šachtoje minimaliomis išlaidomis išsprendžia žmonių su negalia judėjimo problemą.

Alternatyva − platforminis keltuvas „V64“ arba „V65“

Renovuojant patalpas ir pritaikant laiptines neįgaliesiems, bendrovė „Vimec“ siūlo optimalų sprendimą − platforminį keltuvą „V64“ su tiesiu bėgiu arba, jei laiptinė su posūkiais ir aikštelėmis, – „V65“ su lenktu bėgiu ir pastoviu ar kintamu pasvirimo kampu. Įrenginys suteikia galimybę žmonėms invalido vežimėliuose savarankiškai pakilti arba nusileisti virš laiptų. Jei asmuo, kuris naudojasi sistema, nėra savarankiškas, keltuvas tuo pačiu valdymo bloku gali būti valdomas šalia einančio žmogaus. Vedantysis asmuo turi sekti paskui įrenginį pagal keltuvo judėjimo kryptį. Paprastai valdomas automatinis įrenginys yra patikimas ir saugus, nereikalauja papildomos erdvės ir paruošiamųjų statybos darbų: platformos bėgių atramos tvirtinamos tiesiai ant laiptų, kurių plotis gali būti tik 1 040 mm („V64“). Tai didelis šio įrenginio pliusas, nes pastatų laiptinės dažnai būna siauros. Nenaudojama įrenginio platforma sulenkiama, taigi neužima daug vietos. Tokį keltuvą objekte galima įrengti per keletą dienų. Standartiniame „V65“ modelyje numatytas judėjimo daviklis bei apsauga prieš nenumatytą apkrovimą, ištraukiamas raktas, avarinio sustabdymo mygtukas, rankinis valdymas (esant avarinei situacijai), saugi pavara su stabdžiais, greičio ribojimo mechanizmas, automatinis apsauginis turėklas, automatinės šoninės rampos, tvirta rankena, elektriniai jungikliai bei apsaugos nuo avarinių situacijų.
Platforminį keltuvą galima montuoti ir lauke, tada jis padengiamas nuo kritulių apsaugančiu specialiu polivinilchlorido (PVC) dangčiu. Pagal užsakovo pageidavimą papildomai gali būti sumontuojamas avarinis įkraunamas maitinimo blokas, specialaus dydžio platforma, sulenkiama sėdynė, garsinis bei regimasis signalas.
Vienas iš visų „Vimec“ įrangos pranašumų − itin mažos energijos sąnaudos. Todėl elektros instaliacijos paruošiamieji darbai minimalūs: keltuvui numatytoje vietoje (paprastai tai apatinis pastato aukštas) tiesiog reikia nuvesti elektros laidą. Be to, šiai įrangai būdingas preciziškas itališkas dizainas.
 
Pernai pirmą kartą Lietuvos architektams bei užsakovams „Vimec“ produkciją pristačiusi „Barduva“ sėkmingai plečia veiklą ir siūlo atkreipti dėmesį į mobilumo problemas. Bendrovės specialistai jau supažindino šalies statybų rinkos atstovus su „Vimec“ siūlomais sprendimais tarptautinės statybos ir remonto parodos „Resta 2006“ metu. Specialistai ir užsakovai kviečiami pratęsti pažintį parodoje „Resta 2007“. Įmonės darbuotojai pasirengę profesionaliai patarti ir padėti bet kokiais su objekto statyba bei techniniais ypatumais susijusiais klausimais, taip pat užtikrina įrangos eksploatacijos patikimumą ir saugumą.
yra Kita
„Vimec“ – galimybė laisvai judėti