„WS-Plast“ metalui – apsauga ir maksimali kūrybos laisvė

Metalo dirbiniai – funkcionalūs ar dekoratyviniai − nuo seno neatsiejama mūsų aplinkos dalis. Tradicinius, vienetinius kalvių dirbinius dabar papildo šiuolaikinėmis technologijomis sukurti eksterjero ir interjero metaliniai elementai. Visiems metalo dirbiniams būtina apsauga, tad UAB „Saugmeta“ Lietuvoje pristato ypač dideles estetines galimybes dizaineriams, metalo plastikos menininkams, kalviams ir pramonininkams atveriančius, Vokietijoje gaminamus metalo dažus ir gruntus „WS-Plast“.

 

Tai aukštos kokybės, nuo korozijos apsaugantys vienkomponenčiai, termiškai plastiški akriliniai dažai ir gruntai, pagaminti specialiu akrilo dervų esterio rišančiųjų medžiagų pagrindu. Jie patikimai sukimba ir dengia visus plieninius, geležinius, nerūdijančio plieno, spalvotųjų metalų (taip pat ir aliuminio lydinių), cinkuotų metalų paviršius ir kietas PVC dangas be papildomo paruošimo.

Išryškina metalo paviršiaus faktūrą

„WS-Plast“ yra storasluoksnio tipo dažai, todėl jais dengti optimaliausia vienu sluoksniu. Tiksotropinės šių dažų ypatybės, didelis jų tankis vienu padengimu leidžia išgauti optimalų sauso sluoksnio storį – 70–90 μm. Tai greitai džiūvantys dažai, neleidžiantys susidaryti lašams ir nubėgimams. Dažyti galima teptukais, voleliais, įpras-tiniais ar nenaudojančiais oro purškimo prietaisais, ypač aukštos kokybės danga gaunama taikant elektrostatinio dažymo metodus. Svarbiausia, kad elektrostatinio dažymo metu dažų padengimo efektyvumas yra 95–98 proc. Išskirtinis šių dažų pranašumas yra tai, kad būdami storasluoksniai, tankūs jie ne tik nemaskuoja natūralios metalo paviršiaus faktūros, bet ir dar labiau ją išryškina. Tai labai aktualu dažant dekoratyvius, renovuojant senus, antikvarinius meno dirbinius.

Aukščiausio lygio apsauga

Dažai ir gruntai „WS-Plast“ atsparūs šviesos ir klimato poveikiui, todėl naudojami sistemose, kurioms taikomi aukšti antikorozinės apsaugos reikalavimai, jie ypač tinka vartams, užtvaroms, plieninėms konstrukcijoms, geležinkelio vagonams, tiltams, rezervuarams ir kitiems pramoniniams įrenginiams dažyti. Šių dažų ir gruntų teikiama metalo apsauga nuo korozijos atitinka ISO 129442 ir ISO 9223 standartus ir atmosferinių korozijos sąlygų kategorijas C2÷C5-M. Panaudojus unikalią šalto cinkavimo technologiją (dažymo būdą naudojant belgų įmonės „Zinga Metall“ gryno cinko dažus „Zinga“, o viršutinį sluoksnį padengus dažais „WS-Plast“), gaunama antikorozinė sistema, apsaugą užtikrinanti nuo 25 iki 50 metų, mat cinkas saugo plieną nuo korozijos, o dažai saugo cinką nuo žalingų atmosferos veiksnių ir mechaninių pažeidimų. Taip sukuriama dviejų sluoksnių ilgametė apsauga „Duplex-System“.

Jokio specialaus paruošimo

Dažams ir gruntams „WS-Plast“ nereikalingas cinkuotų ir aliumininių gaminių paviršių cheminis apdirbimas, gruntavimas ar mechaninis „pašiaušimas“, jie gerai sukimba su lygiais metalo paviršiais, nereikia jokio šlifavimo, apdorojimo rūgštimis, drėkinamosiomis priemonėmis ar kitokių paviršiaus paruošimo būdų. Šie dažai gerai sukimba ir su kietomis PVC plastikinėmis dangomis (pavyzdžiui, vandens kanalizacijos vamzdžiais). Dažomas paviršius turi būti kruopščiai nuvalytas, pašalintos bet kokios riebalų dėmės, dulkės, kiti nešvarumai, jis turi būti sausas. Dažais „WS-Plast“ apsaugotus paviršius be specialaus paruošimo galima dažyti pakartotinai ir po ilgo laiko, kai norima juos atnaujinti. Tai labai aktualu dekoratyviniams dirbiniams, nes taip nebus pažeidžiamas ir sudarkomas jų paviršius.

Didelės spalvinės galimybės

Išskirtinė dažų „WS-Plast“ ypatybė – aukšti metalo apsaugos reikalavimai, suderinti su estetiniais poreikiais. Galimi visi atspalviai pagal RAL, NCS, DB spalvų paletes sukuria neišsemiamas galimybes kūrybai. Dažai gali būti blizgūs, matiniai, perlamutrinio blizgesio, metalo atspalvių. Taip pat sukurta speciali serija kalviams ir metalo meistrams – tai mažomis talpomis parduodamos įvairių metalų blizgesio ir atspalvių patinos, naudojamos norint metalo dirbiniams suteikti sendinimo efektą.

Ekologija

Tai ekologiški dažai, kuriems reikia minimalaus kiekio tirpiklių, tad užtikrinama saugi aplinka dirbantiesiems. Su dažais „WS-Plast“ galima sukurti ekologiškas antikorozines sistemas su garantija nuo 5 iki 15 metų.

Daugiau sužinoti apie dažus ir gruntus „WS-Plast“, jų galimybes ir ypatybes, taip pat susipažinti su kitais UAB „Saugmeta“ siūlomais produktais galima interneto svetainėse www.saugmeta.lt, www.zinga.be, įmonėje, taip pat ir parodoje „Resta“, vyksiančioje parodų rūmuose „Litexpo“ Vilniuje.

yra Kita
Viskas, ko reikia kokybiškai vidinei medžio apdailai