Verslo plėtra Lenkijoje

Lenkiškos įmonės pirkimas


Vis dažniau verslininkai taupydami laiką pasirenka įsigyti jau įsteigtą įmonę. Tačiau, kaip pasirinkti įmonę arba tarpininkus, kurie siūlo tokias paslaugas ir gali tai padaryti už Jus? Į ką atkreipti dėmesį, kai imamasi veiksmų norint įsigyti jau įsteigtą įmonę? Pirmiausia, nedvejodami patikrinkite įmonės, kurią norite įsigyti, dokumentų teisingumą. Taigi Ką verta žinoti renkantis tarpininkus Lenkijoje?

Jei norite išvengti nereikalingo nerimo, verta pasidomėti pasiūlymu tos įmonės, kuri Jums parengs sandorį ir suteiks visapusišką paramą rengiant visus dokumentus. Jums tikrai nebūtina žinoti visų taikomų teisės aktų šioje srityje, įskaitant jų pakeitimus. Tikėkitės atsakymų į iškilusius klausimus iš asmenų, kurie sutiko Jums padėti. Tarp siūlomų pasiūlymų rasite įmonių, kurios dar neturi praktikos šioje srityje ir tas, kurios turi savo veiklos istoriją, bet tik Jūs galite nuspręsti, kuris iš šių variantų tinka labiau.

Kaip pagrindinį privalumą, reikėtų paminėti sutaupytą laiką. Įsigijus įmonę, galite nedelsiant pradėti savo verslą. Būsimiems klientams 2 mėnesius veikianti įmonė atrodys mažiau patikima nei įmonė veikianti apie du metus. Kitas patogumas – įsigyjate veikiančią įmonę, todėl nereikia rengti sutarties ir kitų dokumentų, kurie pateikiami registruojant įmonę teismų registre ir mokesčių inspekcijai. Jei norime pasikliauti kita įmone, verta paklausti įmonės atstovų, ar teismui yra pateikti atnaujinti dokumentai, nes taip galima išvengti papildomų išlaidų ir galimų skambučių iš registro teismo. Įsteigta įmonė žymiai pagreitina paraiškų teikimą dėl papildomo finansavimo, o su įdomiais projektais laikas vaidina svarbiausią vaidmenį. Tai taip pat yra puikus sprendimas užsienio investuotojui, kuris nežino Lenkijos įstatymų, susijusių su tradiciniais registracijos būdais.

Prieš perkant įmonę Lenkijoje

Žinoma, galite visiškai pasitikėti įmone, su kuria pasirašykite įsigijimo sutartį. Tačiau galite ją patikrinti, žinant į ką reikia atkreipti dėmesį prieš pasirašant sandorį. Svarbus įmonės dokumentų, kurią norite įsigyti, išsamumas. Susipažinkite su jais, patikrinkite, ar turite teismams ir biurams registracijos deklaracijų kopijas. Esamas įmonės savininkas turėtų paaiškinti, kodėl verslas parduodamas. Žinoma, būna atvejų, kai įmonės atstovas gali nesakyti tiesos arba ją pagražinti, tačiau dažnai paaiškinimas nemažai pasako. Taip pat reikia nepamiršti patikrinti ar turite visų dokumentų kopijas bei įsitikinti ar buvo pateiktos metinės CIT-8 deklaracijos.

Ką verta patikrinti

Pasidomėkite mokesčių deklaracijomis ar jos buvo pateiktos mokesčių inspekcijai. Procesas panašus į finansines ataskaitas. Įmonė, kuri buvo įregistruota kaip PVM mokėtoja, taip pat turi būti pateikusi deklaracijas, net jei nėra jokių priskaičiuotų mokesčių – tada taikoma vadinamoji „nulinė“ deklaracija. Įmonės, kurios jau valdo verslą, verta patikrinti mokesčių inspekcijoje, ar yra nesumokėtų mokesčių. Taip pat verta peržvelgti įmonės apskaitos dokumentus.

Patikėję visą įmonės įsigijimo Lenkijoje procesą patyrusiems specialistams, galėsite įsigyti Lenkijoje įsteigtą įmonę be papildomų rūpesčių. Kiekvienas klientas kreipęsis į įmonę UAB „Teisės garantas“, kuri teikia konsultacijas, pagalbą ir informaciją verslininkams, pradedantiems veiklą Lenkijoje gaus visapusišką pagalbą. Daugiau informacijos rasite puslapyje www.teisinespaslaugos.info arba susisiekite telefonu: +37063041444.

Įmonės steigimas ar pirkimas: pliusai ir minusai